La plataforma No ens Vendreu la Moto, de la que forma part DEPANA, presentarà un contenciós-administratiu contra l’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic. Es critica que s’aprofiti el motor i la suposada creació de llocs de feina, per fer un altre projecte especulatiu.

El Vallès Oriental es troba novament amenaçat per una planificació urbanística de la Generalitat de Catalunya amb el suport de diversos Ajuntaments basat en un model caduc i especulatiu, sense la participació en la presa de decisions per part de la ciutadania i que posa en perill la salut de les persones i el model territorial.

DEPANA ja va presentar al·legacions el seu dia, per afectacions al riu Congost (XN2000), el seu sistema hídric i els connectors biològics, així com la contaminació ambiental, acústica i lumínica, en una àrea molt castigada ecològicament.

S’ha escrit un manifest obert a adhesions (amb més de 20 entitats i gairebé 300 persones), i es planeja una campanya de conscienciació i de recerca d’alternatives econòmiques per la comarca. En paral·lel, es presentarà un recurs contenciós-administratiu.

Resteu amatents a les xarxes socials per les properes mobilitzacions, per ex. una gran manifestació el cap de setmana del 15 de maig, coincidint amb el GP de Fórmula 1, a Granollers.

Com diu el manifest: No ens vendreu la moto. Aturarem l’Espai Motor.