Cinema; cooperació, solidaritat, medi ambient i cultura de pau

Els alumnes de 4rt d’ESO de l’Escola Lestonnac van participar en el Projecte Reacciona realitzant dos curts per sensibilitzar amb temes del medi ambient amb la col·laboració de DEPANA. Durant el tercer semestre es van realitzar unes xerrades per explicar quina era la feina de DEPANA en la lluita per la defensa del patrimoni natural així com es va fer un seguiment durant l’elaboració dels curts.  El dia 7 de juny es van presentar els curts del Projecte Reacciona a l’auditori del CCCB.

  • El curt “La gran partida” pretén reflectir les pressions urbanístiques en zones naturals per explicar la nostre feina en defensa del patrimoni natural convidant a la gent a unir-se a la lluita, fent-se sòcia.

 

  • El curt “Exòtics però no domèstics” està inspirat en el projecte d’educació ambiental que realitzem a les escoles “D’on vénen les tortugues“. L’objectiu del projecte és que els i les alumnes reflexionin sobre la tinença d’animals exòtics com a animals de compania i quin és el seu impacte tant a nivell del benestar de l’animal com en el medi ambient.

La col·laboració en el Projecte Reacciona ens ha donat la oportunitat d’apropar els problemes ambientals als joves i fer-los protagonistes de la lluita en defensa del medi ambient.

A continuació podeu visualitzar els curts: