La inclusió de l’estany Olla del Rei del Campus del Baix Llobregat en l’inventari de zones humides de Catalunya reforça la “Important Bird Area” del delta del Llobregat que aquesta entitat porta anys defensant.

Aquest estany de Catelldefels, també conegut com a bassa de la UPC, està inclos a la IBA Nº 140 Delta del Llobregat, un inventari de zones importants per als ocells reconegut internacionalment com a eina per la seva protecció. Del 1998 al 2003  la UPC de Castelldefels va fer un seguiment del procès de colonització de la fauna i flora sobre aquesta bassa de laminació, i en els darrers anys DEPANA i S.O.S. Delta del Llobregat estan fent censos amb voluntaris a la zona per posar-la en valor.

Amb la seva inclusió a l’inventari de zones humides de Catalunya es reconeix la importància d’aquesta zona humida litoral, que queda protegida genèricament per la Llei d’Espais Naturals 12/1985.

Per celebrar-ho, la UPC fa un acte al que esteu convidats:

  • Quan? Divendres, 22 de novembre, a les 11.30h.

  • On? Sala d’actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC, com arribar).

Més info al web de S.O.S. Delta del Llobregat