Nota de premsa

5 de març de 2012.

Arrel de la darrera ampliació del aeroport als anys 2008-2009 es va construir un aparcament, amb bar i restaurant, d’ús exclusiu com zona de lleure o d’espera dels taxis, per donar servei a l’aeroport, en concret a la nova terminal. Aquesta obra es va du a terme en una zona, Can Sabadell, que havia estat declarada com a Zona d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA) en 2006, afectant 4,5 Ha, la màxima protecció ambiental (i per tant, urbanísticament intocable) dintre de la Unió Europea, i que es declarat a instàncies dels propis estats (en aquest cas, el Govern de la Generalitat).

Aquest projecte no contava amb l’estudi d’impacte ambiental preceptiu, i tampoc es va realitzar la comunicació pertinent, abans de la seva execució, a la Comissió Europea, tal i com obliga la normativa comunitària i la legislació estatal en cas de les ZEPAs. Tampoc va haver-hi el període preceptiu per presentar al.legacions.

A sobres del seu paper en la conservació dels ocells, aquests terrenys constitueixen part fonamental del corredor biològic que, segons la Declaració d’Impacte Ambiental de l’Aeroport, havia de connectar la reserva del Remolar amb la de Reguerons, i que AENA s’havia compromès a protegir davant de les autoritats comunitàries per obtenir el permís d’ampliació de l’aeroport.

Depana, ha estat treballant aquests anys en la documentació informativa per presentar a la Fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per tal que aquesta faci la denúncia pertinent, en considerar que es tracta d’uns fets presuntament delictius, segons la llei. Aquesta denúncia s’ha presentat aquest mes de febrer.

La gravetat d’aquests fets és doble, doncs recau, a part del fet en si mateix, en que s’estan realitzant una serie d’actuacions que són contraries a aquelles que es van contemplar com a mesures compensatòries que AENA va proposar per obtenir el permís a l’ampliació del aeroport. Per tant, segons Depana, a part de seguir incomplint les lleis, estan desfent mesures compensatòries que ja estaven pactades i construïdes.

Informacions publicades en diferents butlletins oficials ens comuniquen que la propera actuació d’AENA, consistirà en omplir i terraplenar les capçaleres de la tercera pista, dins de les zones ZEPA, de nou sense presentar cap tipus d’informació ni tramitar el permis a la Comissió Europea. Aquestes obres són il.legals mentre no segueixen aquest procediment.

Imatge aèria del pàrking

Repercusions

La fiscalia investiga si el major pàrquing de taxis de l’àrea metropolitana, a l’aeroport, vulnera el Codi Penal, ACN.

La Fiscalía investiga una zona de taxis de la T-1 del Prat por delito medioambiental, el País.

La Fiscalía investiga por delito ambiental una zona de taxis del aeropuerto, ABC.

La Fiscalía estudia si construir la zona de taxis de la T1 atentó contra el medio ambiente, Infotaxi.

La fiscalia investiga si el pàrquing de taxis del Prat atempta contra el medi, el Punt Avui.