Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

Detalls de l’activitat

Espai de trobada de les persones interessades a conèixer el projecte de l’Aula i per a tots els col·lectius que formen part de l’ecosistema del Bosc Turull. Cooperarem plegades per tal d’aportar el gra de sorra de cadascuna i afavorir en la conservació de la biodiversitat del Bosc.

També podreu conèixer i col·laborar amb el manteniment del viver forestal de GAF (Grup d’Acció Forestal) de DEPANA (Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural).

Què és l’Aula Ambiental Bosc Turull?

L’Aula Ambiental Bosc Turull és un equipament del Districte de Gràcia. La seva tasca principal és la difusió i millora de la biodiversitat urbana i la promoció de pràctiques comunitàries relacionades amb la sostenibilitat. Està ubicat en una finca pública de més de 4.000 m2 de bosc amb parcel·les d’horts. Es troba a la zona boscosa de l’entorn del Park Güell ubicada al Passeig Turull, a la vora dels barris de Vallcarca i El Coll. L’equipament va obrir al públic el setembre de 2014 de la mà de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA). Aquesta associació és l’encarregada d’iniciar la gestió i dinamització de l’espai. L’entitat compta amb la complicitat i participació del veïnat, de diversos col·lectius, d’entitats, i de programes educatius municipals. L’Aula vol ser un equipament d’aprenentatge a la natura que pugui tenir projecció al barri i a la ciutat. La seva activitat es projecta més enllà del mateix equipament, reforçant i potenciant l’encreuament entre l’eix social i l’ambiental.

Quins serveis ofereix i a qui s’adreça?

L’Aula Ambiental Bosc Turull ofereix un punt d’informació sobre biodiversitat urbana i sostenibilitat a la ciutat, obert 21 hores setmanals. També du a terme un programa d’activitats trimestral format per tastets o càpsules formatives que conviden a la ciutadania a passar a l’acció als nostres barris, pobles i ciutats per aconseguir una vida més sostenible i feliç. El seu objectiu és ajudar a transformar la ciutat en un espai resilient i ecològicament viu.

A més, organitza activitats destinades a escoles, entitats de lleure i grup. L’equipament es proposa com un espai educatiu d’aprenentatge a la natura, donant suport a les iniciatives que permetin reforçar els vincles entre l’escola i la ciutat. A tot això se li suma la cessió d’espais i el recolzament logístic a entitats, institucions i col·lectius amb projecte permanent a l’equipament. Finalment, hi ha un espai de compostatge comunitari per a què el veïnat, les escoles i les entitats puguin participar portant el seu compost.