MedPAN

Xarxa de gestors d’àrees marines protegides a la Mediterrània. En l’actualitat més de 100 institucions i organitzacions no governamentals que, o bé tenen responsabilitat directa en la gestió d’àrees marines protegides (AMP) o estan involucrats en el desenvolupament de zones marines protegides a la Mediterrània.

Objectiu: Millorar l’eficàcia en la gestió de les àrees marines protegides a la Mediterrània i impulsar-ne la creació de noves.  Reduir la taxa actual de pèrdua de la biodiversitat marina.

Des del 2009, DEPANA és membre del Consell d’administració i ostenta la presidència de MedPAN, fet que implica una forta activitat de coordinació amb altres membres de MedPAN d’arreu de la Mediterrània i molt especialment de França, on es troba la seu de MedPAN. Les activitats associades a aquesta organització són dutes a terme voluntàriament per la sòcia i expresidenta de DEPANA, Purificació Canals. Podeu veure l’activitat internacional anualment al final de la pàgina.

UICN

La Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) és una Unió de Membres formada per estats sobirans, agències governamentals i organitzacions de la societat civil. La UICN posa a disposició de les entitats públiques, privades i no governamentals, els coneixements i les eines que possibiliten, de manera integral, el progrés humà, el desenvolupament econòmic i la conservació de la natura.

Creada el 1948, la UICN s’ha convertit en la xarxa ambiental més gran i diversa del món. La UICN compta amb l’experiència, els recursos i l’abast dels seus més de 1300 organitzacions Membre i les aportacions de més de 16 000 experts. La UICN és l’autoritat mundial pel que fa a l’estat de la natura i els recursos naturals, així com les mesures necessàries per protegir-los. Els nostres experts estan organitzats en sis comissions dedicades a la supervivència de les espècies, el dret ambiental, les àrees protegides, les polítiques ambientals, socials i econòmiques, la gestió dels ecosistemes, i l’educació i la comunicació.